22 August 2009

Majlis yg Diraikan...

salam semua...

wah, rse rndu nk menulis dalam blog lg.. agak2 la kn, korang rndu sy ke x eik? hahaha, adeh~ perasan betul cik fifie kte, hehehe! ok2 sbnya, nk cakap selamat berpuasa sgt2 pd semua rakan2 blogger yg dkasihi sekalian.. e'eh, rakan2 yg bukan blogger pn nk wish selamat berpuasa gk! hehehe, ucapan selamat berpuasa nie bukan kre blogger ke tak blogger ye dak? so korang2 yg beragama Islam, selamat menunaikan ibadah puasa dgn sempurna ok.. mudah-mudahan segala amalan yg ikhlas dlakukan kerana Allah akan mendapat ganjaran yg baik d sisiNya.. amin2 ya rabbal alamin... :)

okey, entry kali nie bukan nk khususkan pd ibadah puasa cz cik fifie kte cm xde pengalaman menarik nk share ttg puasa nie.. al-maklumlah, nama pn budak baik kn, mne tau istilah tinggal puasa secara sengaja dan selamba nie kn? hikhik, gurau2 jela korang! tentu ade sebab npe puasa xley nk penuh, tp sebabnye korang paham2kn sendiri la eh? (saya malu!) hahaha.. erm, sbnya sy percaya ramai blogger2 lain da ulas pasal pengalaman mereka sendiri berpuasa, jd mgkn sy akan share ttg pengalaman sy pd masa da nk dekat2 habis puasa nanti, insyaAllah.. krenye, nanti akan jd entry pelengkap bulan ramadhan la.. korang2 ske x nk baca? huh, xske?? erm xkre, budak cyumel nk tulis gk nanti.. adeh, perasan lg! hehehe~ :P


okey, balik pd tajuk entry nie pulak.. sebenarnya nk share ttg majlis yg draikan dlm keluarga sy mgu lepas.. al-kisahnye, pd tarikh 15 Ogos 2009 yg lepas, selamat la abg sulung sy yg dsayangi bertunang dgn gadis pilihan die.. abg sulung sy bernama abang fizie dan bakal kakak iparku yg cute tuh namanye kak wada.. hehehe, serius tak tipu kak wada sgt cute! so, nk ucapkan tahniah sgt2 atas pertunangan tersebut.. semoga kekal kasih sayang kalian berdua sehingga selamat ke jinjang pelamin, amin... :)

sebenarnya pd mereka yg perasan tweet sy somewhen mgu lepas, memang sy ade cte serba sedikit tentang perasaan sy.. sejujurnye, sy xde d sisi keluarga sy sewaktu mereka majlis itu berlangsung.. dan perkara tu mmg membuatkan emosi sy sgt3 down.. thanks pd mereka yg sudi pujuk sy d twitter pd malam 2.. air mata nie terlalu murah ble abg sy send file yg mempunyai banyak sgt gambar2 tunang.. dan dalam hati sy sgt merajuk, kerana semua orang nampak hepi walaupun sy xde bersama-sama mereka.. jd kat c2 da ade pemikiran yg kehadiran sy x penting pn dan keluarga sy x ingat pn kt sy ble semua orang tgh dalam mood hepi2.. jd ble da merajuk tuh, mmg laju je air mata nie turun... :(


ok, mmg nk ngaku pn yg sy kuat nangis dan sgt mudah merajuk.. tau, ini kelemahan sy yg sgt ketara.. sy mmg senang sgt nangis dan ssh nk berhenti ble da start nangis.. dan yg plg sedey sekali, dulu ade orang ley pujuk sy ble sy sedey.. tp mgkn Allah nk saya tabahkan hati dan lbh banyak ingatkan Dia kerana sekarang, xde seseorang yg betul2 akan pujuk sy ble sy sedey.. jadi hanya sy yg benar2 mampu pujuk hati sendiri mulai skg dan pada masa2 depan.. dan yg lebih membuatkan sy merajuk pd malam tu adalah, dalam gambar2 tu sgt jelas adik pmpn sy telah memakai baju kurung sy yg BARU tanpa pengetahuan sy.. dalam hati da rse makin sedey cz sy percaya yg parents sy lebih suka ikut kehendak adik pmpn sy dr bersikap adil terhadap kami berdua.. dalam keluarga kami, saya hanya punya 2 orang adik beradik pmpn dan sy yg sulung.. jd ble perkara nie berlaku, sy msg ayah dgn nada marah2 dan sgt x puas hati.. esknye baru ayah balas msg dgn explain yg ayah dan mak x terlibat langsung dgn kerenah adik yg ske buat ikut ske die.. jd apabila mengetahui perkara yg sebenar, sy berasa sgt bersalah dan berdosa.. ayah sy telah meminta maaf pd seorang anak 100% bukan atas kesalahannye dan sy telah marah2 tanpa pertimbangan yg waras pd kedua ibu bapa sy, jge bukan atas kesalahan mereka berdua.. betul2 sy berasa sgt berdosa... ayah dan mak, sy mtk maaf sgt2 dgn perangai yg cmni.. Ya Allah, sy da rse sangat sedey lg... :(

semalam mak pesan jangan suka marah2 dan merajuk serta banyakkan berdoa ms bulan puasa nie.. insyaAllah mak, sy akan selalu ingat pesanan tu.. dan balik pd perkara pertunangan td, sy percaya kak wada mampu jaga abang sy dgn baik, begitu jge abang sy mampu jaga kak wada dgn baik.. ade satu gambar pertunangan yg sgt sy sukai.. dan sy nk sgt2 share dgn korang sume kt cni.. kak wada, akak nampak sgt cantik dalam gambar nie.. abang sy? errkk....biasa2 jew kut? hehehe! :P


dalam gambar nie, mata hati sy dapat melihat seorang wanita yg sgt menyayangi abang sy dan seorang lelaki yg mampu menjaga wanita itu dgn baik.. krn tu, gambar nie menjadi satu-satunya gambar favourite sy, alhamdulillah.. kak wada, selamat datang ke keluarga kami.. maafkan kami sekeluarga sekiranya ade pape yg kurang sepanjang kak wada mengenali kami.. sy tau x pnh jumpa kak wada walaupun sekali, tp still nk mtk maaf gk klu ade pape kesalahan secara sengaja mahupun tidak.. dan terimalah abang fizie seadanya krn sy percaya akak mampu beri die kebahagiaan yg telah drampas pergi dr hidup die.. insyaAllah, ade hikmah d sebalik semua yg Allah tentukan... :)


p/s kak wada, sy percaya kak wada akan nampak terlalu cantik dgn mahkota yg dilindungi.. dan sy doakan kak wada akan membuat keputusan tu bukan kerana permintaan @ desakan sesiapa, tp dgn niat ikhlas kerana Allah.. insyaAllah, doa sy utk seorang bakal kakak ipar yg dsayangi dr jauh.. korang2, entry nie sgt personal.. huhu~ 2 jela kut nk share, da pnjg pn nie.. sila komen pd yg sudi k? hehehe, salam... :)

8 comments:

zul88kifli said...

ala awk ni x kn la diorng nak sedih lak kat majlis 2...
sy rse fmily awk sedih gak awk x de..
cume diorg x tunjuk je...
dan dgr la nasihat mak awk 2 ea...
kne happy2 sllu...
huhuhu..

afizi said...

trharunye abg baca nih
mmg btul,jgnla salahkn mummy n daddy
derang la org yg plg sibuk ngn majlis tu
mummy smpi xtido mlm b4 majlis tau
mereka sgt2 happy
bkn sbb lupekn ko yg jauh k

ankowada said...

fifie~
abg awak jeles sbb die kate awak asik puji akak saje..heee..:D
nways,selamat berpuase~!!
always be strong ditmpt org + hepi2 selalu yer~ ^_^v


p/s- thnx for this entry

BELALANG said...

ermmm....
fifie2... janganlah selalu rase kesunyian kerana keluarga xkan senang2 nk buang family die cmtue je.. hik3
(bllg pun xtau ape nk komen sbnanya tapi tetap nk komen gak... hik3)

PutraRocker said...

em,dun wuri,be hepi ok..?

taqO said...

salam.
cik fifie..
hmm..sebnanye sume org ade pasaan tuh.
pasal pic famili cik fifie hapy tanpa ketiadaan cik fifie,mereka xbermaksud begitu.
xkan mereka nk bersedih pada hari yg begitu baik kan? mungkin time tu masih ade seseorang yg INGAT akan cik fifie. tapi sape tahu kan.. :)

then pasal. adik pakai baju baru..
adeii..jahat nye dia..huhu~
hmm..mungkin tanggapan dia dan tanggapan cik fifie same..dia pikir..mak ayah fifie lebihkan fifie..then fifie pulak pikir..adik dilebihkan.
perasaan itu sebenarnya harus diperbaiki..

lastly,tahniah tuk abg cik fifie..
hope berkekalan hendaknye..amin~

sume ni sekadar pandangan dari seorang kwn blogger. senyum slalu k. :)

Fifie Ierina said...

salam semua...

zul88kifli,
terima kasih atas nasihat.. mula2 perasaan sedey itu sgt x dpt nk dbendung, skg ok daa.. huhu, thanks :)

abg fizie,
huhu, cmne ley jpe blog nie plak nie?
adeh.. (private blog le kononnye) huhu~
baik, xnk naik angin lg dah.. thanks dan
tahniah sgt2.. kami sgt ske kak wada,
jaga die baik2 taw! huhu~ :P

kak wada,
thanks jge utk akak.. terasa sgt dsayangi
wpn xpnh jpe.. huhu, terharunye~ thanks bg
brooch yg lawa tuh, rse cm syg plak nk pkai..
hehehe! klu abang sy x jge akak dgn baik2,
jgn segan2 bgtau ktorang key.. laju je nk
report kt mak sy tuh.. hikhik~ (^_^)v

belalang,
terima kasih sgt2 atas nasihat.. (terharu
lg sekali) :P

PutraRocker,
ok, thanks.. cm mereka ckp, xmo sedey2 lg
dah.. nk senyum je, klu x, x cyumel dah..
hikhik! :P

taqo,
wah, rajinnye komen.. e'eh errr...wa'slm!
hehehe.. betul2, ble fikir blk mmg la faham..
xkn la family nk sedey2 plak d hari yg begitu
best.. sy jew yg senang emo, huaaaa~ :(

pasal adik tuh, sbnya mmg perangai die cm2..
da biasa pn sbnya.. tp ms 2 sy merajuk bukan
semata2 psl baju tu baju baru, tp cz die pakai
tnpe tye sy dlu + timing die salah.. klu pakai
baju 2 ms sy ade kt umh, rsenye xdela nk ngamuk2 satu badan kut akak die sorang nih.. nsb bek parents faham dan mereka da pujuk sy.. hux3, rse sgt berdosa ble ingat balik... :(

ok, thanks atas ucapan.. huhu, terharunye awak komen nie.. sgt3 bermakna.. terima kasih lg sekali, u're soo00 sweeet! (^_^)v

taqO said...

huhu~
cik fifie terharu ke??
xde apa pun..
ucapan khas dari hati.. kehkeh~ :)
org berbudi kite kena la berbahasa rite?

kembalikan kegembiraan dihati.
jgn BERSEDIH ok.
senyummm~ :)

Related Posts with Thumbnails
 

FIERINA'S PAGE © 2008. Design By: SkinCorner