22 July 2009

Bercinta Biar Tulus...

salam semua...

pd entri kali nie, fifie nk berkongsi satu cte dgn korang.. sbnya klu korang tgk kt sebelah kanan blog sy nie, kn ade gambar jang nara dan jae hee yg hensem 2 kn? krenye, jelas dan nyata dalam keadaan terang tanpa perlu disuluh2 lg yg sy mmg ske drama korea.. sila baca lg sekali klu xphm k, hehehe! x ksh la movie ke drama ke, janji best and ade feeling2.. oppss, terlebih sudaa.. hahaha! :)


tp sbnya, bukan drama korea jew yg menjadi pujaan hatiku.. hehehe, ade ke rahsia sy yg korang nk korek nie? ish ish ish, x baik taw! hehehe, sbnya selain drama korea, sy jge suka me'nengok' drama hindustan.. hahaha, kantoi sudah fifie suka layan feeling! adesss~ sbnya bukan pe, klu ikut kajian pd tarikh lahir sy pn, byk da menyatakan yg fifie nie mmg berjiwa romantik orangnye.. kajian dsahkan oleh SIRIM lg, jgn xcye.. hehehe! jap2, nk amek bantal tutup muka yg blushing da nie... lalalala =p



so, niat d hati nk share la kn dgn korang2 readers ku yg dkasihi sekalian, xkre la yg sudi komen @ x sudi komen 2, video hindustan yg sy ske.. hikhik! tau da, mesti ramai xnk komen pye cz selalunye mmg payah nk cari peminat hindustan nie.. e'eh ye ke? tau x npe sy cakap cmni? yela, dh 2 klu rajin bukak page orang len, selalunye yg kuar adalah gambar2 mke korean @ japanese actors, actress @ singers.. klu korang ade jpe page blogger melayu yg letak mke hrithik roshan (hero ku) @ shah rukh khan yg hensem 2, plz share kt cni k? cz sy dgn orang 2 confem ley jd geng.. wahaha! tp sy nie kre special case kut, sbb mmg ske bantai layan jiwang xkre cte pe dan spe pelakonnya.. 2 yg nk share video hindustan jiwang dgn korang2 nih.. huhu~



ok, sebenarnya video nie dr cte Veer-Zaara.. best sangat2 cte nie, wpn durasi lbh kurang 3 jam, tp sanggup 2 nengok dgn housemates sampai 3 kali.. hehehe! cte nie sedey sgt dan telah berjaya buat air mataku mengalir x hengat ms first sekali nengok cte nie.. serius! korang2 yg berhati tisu @ kapas 2, sila la nengok cte nie at your own risk ok.. hahaha, cm ape jew kn? tp 2 la hakikatnye ble bercerita ttg Veer-Zaara.. 2 psl la tajuk entri nie BERCINTA BIAR TULUS.. hehehe, sorry la korang2 yg dr td baca nk mencari isi entry, tp confius pe fifie merepek nie.. sowie k... :)


sinopsis cte nie lbh kurang cmni.. Veer (Shah Rukh Khan) dan Zaara (Preity Zinta) jatuh cinta setelah berjumpa dalam satu operasi keselamatan, ble bas yg Zaara nie naik terbabas dalam gaung.. cz Veer nie kre cm "rescue ranger" la dlm cte nie, bekerja dlm tentera.. x lama ps2, Veer mula jatuh cinta pd Zaara krn pekertinya yg sgt baik dan tulus.. tp sygnye, Zaara sgt2 terlupa nk bgtau Veer, yg die da mengikat tali pertunangan dgn seorang jejaka, yg pye kedudukan dlm masyarakat atas permintaan keluarga.. 2 pasal la peringkat pertama dlm lagu nie masa Veer dan Zaara berpisah kt railway station.. uhuk uhuk, sedey gle... :(



dan part kedua dalam lagu nie masa mereka berjumpa semula setelah Veer mengetahui yg sbnya Zaara turut menyintainya.. part nie yg lebih sedih rsnye, cz mereka slg menyintai antara satu sama lain tp keduanya mengetahui yg cinta tu x mgkn kesampaian.. krn mereka berdua terpaksa menerima hakikat yg maruah keluarga jauh lbh penting dr cinta mereka.. dan nie la yg mgkn sy ley share gn korang2 semua.. BERCINTA BIAR TULUS.. x selalunya cinta kte kesampaian dan sekali memberi cinta, haruslah memberi cinta dgn ikhlas dan sejujur2nya k...


p/s korang sgt2 dgalakkan utk nengok sendiri cte nie sampai hbs utk tau sendiri ending die.. hehehe~ dan pd yg da tgk plak, tahniah diucapkan klu xde sebarang air mata yg tumpah pn dr diri korang.. hikhik! ok pd spe2 yg sudi, sila la share pendapat korang ttg video nie k? salam...

13 comments:

DilOt said...

dilot xde komen ttg hindustan ni..sbb zaman minta kat hindustan dah lepas..hehe..kalo nak kongsi mungkin leh ke blog...http://nurfarhanaabdullah.blogspot.com/..sbb die minta hindustan gak...

Fifie Ierina said...

dilot,

hehehe, thanks yer! nti sy usha blog die..
sy pn sbnya da kurang nengok cte hindustan
nie ms naik sek menengah, tp somehow kwn
universiti yg pengaruhi sy blk! hehehe :)

waiem said...

veer zaara dah tengok dah...tengok wayang lagi..puas dpt tengok hero pojaan di skrin besar..hehehe

Ina said...

sy mula teruja dengan citer hindustan ni mase nengok citer kuch2 hota hai.. pas2 terus layan jiwang hindustan.. keke.. tp skg kureng ckit, bz je.. huhu

Shee said...

Salam Fifie!
Eh..eh.. jangan silap Fifie..sebenarnya dalam diam, kita-kita ni sebenarnya minat jugak ngan ceta Hindustan nih. Tapi exposure to this genre not as strong as to the exposure dari negara matahari terbit, Jepun ngan Korea..hehehe.. jangan hairan yee.. coz tak tau mana nak follow diaorang punya updates sebenarnya..berbeza sungguh ngan Korea and Japan, forum-forum around the internet are easily accessible..hehehe :p

X pernah tengok Veer Zaara nih..but ceta SRK yang lain macam Om Shanti Om (one of my all-time favourite) and Rab De Bana Jodi pernah lah tengok. Fifie dah tengok ke?

So Fifie minat Hrithik Roshan eyh? wooo~ I pulak minat sesangat sangatnye dengan Arjun Rampal and John Abraham \\^__^// and aktresnya.. definitely Preity Zinta.. and I think Preity Zinta and Saif Ali Khan is a very good combination though! Kan diaorang tu bespren forever? hehehe..

Banyak lagi sebenarnya kalau nak diikutkan hati ceta pasal Hindustan nih..sekali sekala ada orang buat post macam ni.. best jugak *wink*

Jard The Great said...

salam.. dah ade link mu.. hehe

ihsan_huhu said...

hindustan? ape brg..

KhairiL's said...

drama korea yg paling best rasa2nya yg layan ialah my sassy girl...hehe
hindustan kureng skit tp suka layan lagu je

AKURO SAN said...

semalam saya baru habis layan cerita korea, 'wonderful life'. fifie dah pernah tengok cerita tu? cerita tu dah lama... cuma baru ni saya berkesempatan nak layan... mmg sedih la cerita tu... habis basah bantal saya buat kesat air mata... huhu....

menteil said...

hehe... cinta tak semestinya bersatu...

Fifie Ierina said...

salam semua...

waiem,
hehehe, wah bersemangat betul! semangat cmni la yg kte harapkan.. hahaha! =p

ina,
hurm, mmg betul pn.. sy nie kt universiti mmg x tgk tv pn, tgk kt youtube je selalu.. dan sbnya reason nengok cte hindustan nie cz cuti semester ms 2.. klu tak cuti, jgn harap la.. :)

shee,
wa'slm w.b.t... hehehe, now that makes sense.. sebelum nie cm xtau.. igtkan ble da melayan cte2 korea dan jepun, hindustan da x pndg lg?
hehehe, thanks yer cz bgtau!

dua2 cte yg dsebutkan 2 sy x pnh tgk lg.. Om Shanti Om pnh kuar kt RTM 2 dlu, tp sy x tgk habis cz cm bosan.. bosan ke cte 2 shee? yg Rabne Bana De Jodi plak, download pye la slow.. uhuk uhuk, lum nengok lg... :(

aah, sy ske hrithik.. tp housemates sy x ske die, so tahan jela telinga nie ble hrithik kena kutuk dgn diorang.. huhu~ shee ske laki tinggi2 la ni ek? hehehe, sy jge suka preity zinta yg cyumel itu.. skee skee.. tp sy pnh jpe video kt youtube yg saif gn preity berkasihan2 dalam movie tahap skandal habis la.. hahaha, oh apekah sume nie?? dan jge, sy pelik cmne kareena dan saif ley couple? da cm omputih nk tinggal sama sebelum kahwin... isk isk isk...

hahaha, betul 2.. cm da jd kaki gosip plak kte yer? (^_^)

Jard The Great,
wa'slm, thanks yer! :)

ihsan_huhu,
orang berhati dingin sebeku peti ais je yg cakap cm2.. lalalala :D

Khairil,
my sassy gurl sy x tgk.. yg sy tgk adalah sassy gurl chun hyang.. huhu, x sama kn? :)

akuro san,
wonderful life? erm, mgkn pernah tgk tp x bpe igt.. my favourite until now is sassy gurl chun hyang.. xde cte korea len setakat nie yg ley tandingi cte 2 d hatiku.. hehehe~ habis bantal wat kesat air mata?? ahahaha, dasyat tul awak nih! heeee~

menteil,
nie menteil yg orang panggil Dr.Love 2 ker? hehehe, npe x bg link? betul 2, cinta x selalu bersatu.. insyaAllah, ade hikmah d sebaliknya..

thanks korang yg sudi komen... (^_^)

Farhana said...

Alamak.. Namaku disebut dilot??? Adakah??? Hahahaha.. Betul3.. Saye minat giler sama hindustan ni.. Dari dulu sampai ler skarang.. Tak pernah tak minat.. Sebut jek cite ape.. Huhu.. =)

Dah tgk Rabne Bana Di Jodi? Filem SRK yg penah kuar wayang tak lama dulu? Cite tu pn sgt best dn sgt sukeee.. Hee.. =p

Anyway, slam ziarah dn salam knalan fifie.. =)

finalcross said...

Errr,hindustan da tk lyn la skrang ni, cume lyn jepun & korea je. Lg feeling kot. ;p hehe

Related Posts with Thumbnails
 

FIERINA'S PAGE © 2008. Design By: SkinCorner